SENIORENREIS KERSTSFEER MET TANJA

Ben je een senior en hou je van kerstmarkten? Dan is een midweek in de prachtige Moezelstreek met reisleiding door Tanja misschien wel iets voor jou! Ontdek de sfeervolle kerstsfeer, proef heerlijke lekkernijen en geniet van de gezelligheid tijdens deze speciale reis.

Ontdek de Sfeervolle Kerstsfeer
Tijdens deze midweek word je ondergedompeld in de betoverende kerstsfeer van de Moezelstreek. De pittoreske stadjes en dorpen zijn prachtig versierd met feestelijke verlichting, kleurrijke decoraties en gezellige kraampjes. Wandel door smalle straatjes vol historische gebouwen en adem de magische sfeer in terwijl je op zoek gaat naar unieke cadeaus en souvenirs.

Proef Heerlijke Lekkernijen
Een bezoek aan de kerstmarkten van de Moezelstreek is niet compleet zonder te genieten van lokale lekkernijen. Van glühwein tot bratwurst, er is voor ieder wat wils. Laat je verleiden door de geurige aroma's en smaakvolle gerechten die je overal tegenkomt. Proef de traditionele Duitse keuken en ontdek nieuwe smaken tijdens deze reis.

Geniet van de Gezelligheid
Tijdens deze midweek word je begeleid door Tanja, een ervaren reisleidster die alles weet over de Moezelstreek en haar kerstmarkten. Ze zal je meenemen naar de mooiste plekjes, interessante bezienswaardigheden en natuurlijk de leukste kraampjes op de markten. Daarnaast zorgt ze voor een gezellige sfeer en is er voldoende ruimte om nieuwe mensen te leren kennen.


Reisprogramma

Maandag 9 december 2024
Om 8 uur vertrekken we in Bree en rijden naar Cochem
De kerstmarkt van Cochem heeft een traditionele gezellige kerstmarkt. De kerstmarkt maakt van het kleinste stadje van de Moezel, een betoverend geheel! Een zeer knusse kerstmarkt in vergelijking met de drukte in de grotere steden, door de mooie gedecoreerde vakwerkhuizen.
Daarna in het inchecken en diner in het hotel.

Dinsdag 10 december 2024
Na het ontbijt vertrekken we naar Trier voor een stadswandeling en de kerstmarkt. 
Trier is de oudste stad van Duitsland met een rist Romeinse monumenten die tot het Werelderfgoed van de Unesco behoren. De Trierse kerstmarkt is dan ook een 'monument' op zichzelf en geldt als een van de mooiste van het land. De feestelijk verlichte houten chalets op de middeleeuwse Hauptmarkt en voor de imposante Dom zorgen voor een romantische sfeer. Blazersensembles brengen sfeervolle kerstliedjes. Bij de aangeboden producten zijn houten speelgoed, glas en keramiek de grote blikvangers.
Diner in het hotel

Woensdag 11 december 2024
Na het ontbijt vertrek naar Koblenz voor een stadswandeling en de kerstmarkt
Elk jaar tijdens de advent wordt de Romeinse stad omgetoverd tot een sfeervol kerstparadijs: De geur van vers geroosterde amandelen, glühwein en peperkoek waait door de straten. Je kunt ontspannen door de feestelijk versierde binnenstad slenteren van het ene favoriete plekje naar het andere.
Diner in het hotel

Donderdag 12 december 2024
Na het ontbijt rijden we naar Luxemburg stad voor stadswandeling en de kerstmarkt
De kerstmarkten in Luxemburg Stad zijn verspreid over drie pleinen: Place de La Constitution, Place d’Armes en Place de Paris. Met als hoogtepunten de sprookjesachtig versierde kersboom, het reuzerad en de lokale streekgerechten en handgemaaktesouvenirs.
Diner in het hotel

Vrijdag 13 december 2024
Na het ontbijt vertrek naar Monschau
Wanneer de tijd gekomen is, dat rondom het romantische marktplein in het middeleeuwse stadje Monschau de met lichtslingers versierde houten krampjes zijn opgebouwd, verlichte versieringen alsmede kerstdecoraties de gevels van de vakwerkhuizen, de straten, steegjes en bomen opsmukken, dan heeft de meest romantische kerstmarkt hier te lande zijn poorten geopend.
Rond 16 uur ronden we deze kerstreis af en brengen je terug naar Bree.

Wanneer

maandag 9 - vrijdag 13 december

Boek deze reis
Boek deze reis

Prijzen

Prijs per persoon in 2-persoonskamer € 450,00
Prijs per persoon in 1-persoonskamer € 510,00

Opties

ALLIANZ annuleringsverzekering 6,50% /boeking
Ik wens geen annuleringsverzekering /boeking

* De annuleringsverzekering van Allianz geeft dekking annulering van de reis omwille van ziekte (ook vooraf bestaande ziekte en Covid-19), ongeval, overlijden, vervroegde terugkeer voor ernstige redenen.

Inclusief

  • Zorgeloos vervoer en verplaatsingen met onze touringcar
  • Excursies met reisleiding door Tanja
  • Verblijf in een huiselijk hotel
  • 4 x overnachting in standaard kamer
  • 4 x ontbijt
  • 4 x diner 

Optioneel: annuleringsverzekering

Verblijf

Hotel zur Grafschaft - link naar website

Familiaal hotel gevestigd in een traditioneel houten vakwerkhuis, op slechts 150 meter van de rivier de Moezel. In het restaurant worden regionale specialiteiten geserveerd, met wijn geproduceerd in Brauneberg. De kamers zijn huiselijk ingericht, hebben houten vloeren en een eigen badkamer. In de kelder kan je gezellig deelnemen aan wijnproeverijen.

Opstapplaatsen

8:00 BREE parking DE WILG

Boek deze reis
algemene voorwaarden