PARELS VAN VLAANDEREN

Verlangt u naar een korte ontsnapping uit het dagelijks leven? Overweeg dan deze zorgvuldig samengestelde 3-daagse busreis langs enkele van de meest bezienswaardige steden met o.a. Aalst, Gent, Brugge en Mechelen. 

Deze combi van bestemmingen belooft een diversiteit aan ervaringen van historisch erfgoed tot modern sportplezier. Dit bezoek aan Vlaanderen zal zonder twijfel memorabel zijn!


Historisch Aalst
Aalst, gelegen tussen Gent en Brussel, is een stad met een rijke geschiedenis die tot leven komt tijdens uw bezoek. De stad staat bekend om zijn carnaval, maar heeft zoveel meer te bieden. Een wandeling door de gezellige straatjes brengt u langs talrijke historische gebouwen, charmante pleinen en lokale winkeltjes waar u kunt proeven van de beroemde Aalsterse vlaai.

De Historische Pracht van Gent
Gent, met zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en levendige cultuurscène, is de perfecte start van uw reis. U begint met een rondleiding langs belangrijke bezienswaardigheden zoals het indrukwekkende Gravensteen, de pittoreske Graslei en Korenlei, en natuurlijk de wereldberoemde Sint-Baafskathedraal met het beroemde Lam Gods-altaarstuk. 

Romantisch Brugge
Deze stad staat bekend om zijn romantische grachten, geplaveide straatjes en middeleeuwse gebouwen. Hoogtepunten zijn onder meer: het Belfort van Brugge, het Begijnhof en de Markt. Een boottocht op de grachten biedt u een uniek perspectief op deze prachtige stad.

Mechelen, een Verborgen Juweel
Mechelen mag dan kleiner zijn dan sommige andere Vlaamse steden, het herbergt een schat aan culturele hoogtepunten en historische gebouwen die zeker zullen verrassen. We starten  onze ontdekkingstocht op het centrale plein dat omgeven is door indrukwekkende gebouwen zoals het Stadhuis en de Sint-Romboutskathedraal. De Vismarkt is een sfeervolle plek langs het water is perfect voor wie wil genieten van lokale lekkernijen of gewoon even wil uitblazen op één van de vele terrasjes.

Het Sven Nys Centrum: Paradijs voor Fietsliefhebbers
We eindigen deze reis met een bezoek aan het Sven Nys Cycling Center. Het centrum eert Belgisch veldrijden legende Sven Nys maar inspireert ook actieve fietsliefhebbers met parcours voor jong en oud. Je leert alles over de sport veldrijden, trainingstechnieken en krijgt inzicht in de carrière van Sven Nys via interactieve tentoonstellingsruimtes. 

Wanneer

vrijdag 17 - zondag 19 oktober 2025

Verblijf

We overnachten 2 keer in hotel NH Brugge**** ligt op een ideale locatie om kennis te maken met Brugge, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en ook wel het 'Venetië van het Noorden' wordt genoemd. Vanuit het hotel is het ongeveer 10 minuten lopen naar de grachten, geplaveide straatjes en middeleeuwse bezienswaardigheden in het centrum.

Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster uit de 17e eeuw en is nu een monumentaal gebouw. Binnen is er een gezellige bar, een restaurant waar Franse gerechten worden geserveerd en een fitnessruimte die dagelijks is geopend.

De hotelkamers zijn een aangename plek om op uw gemak te relaxen en te genieten van een goede nachtrust. De kamers beschikken over gratis Wi-Fi en zijn voorzien van modern comfort.

Opstapplaatsen

BREE parking De Wilg (gratis)