5 DAGEN NORMANDIË MET JOHNY

Normandië, met name de regio Mont Saint Michel, is een populaire bestemming onder Vlamingen. Deze streek ligt niet ver van België en biedt een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en attracties.

Een van de bekendste aspecten van Normandië is de herinnering aan de grootste landingsoperatie aller tijden door de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel historische locaties, zoals Omaha Beach en Pointe du Hoc, getuigen nog altijd van deze ingrijpende gebeurtenis. Voor geschiedenis- en oorlogsliefhebbers is Normandië dan ook een must-visit bestemming.

Maar Normandië heeft nog veel meer te bieden dan alleen haar indrukwekkende geschiedenis. De streek staat ook bekend om haar vruchtbare weilanden vol met grote veestapels die zorgen voor heerlijke camembertkazen. Daarnaast vind je er talloze appelboomgaarden die bijdragen aan de productie van cidre en de welbekende calvados. Culinaire liefhebbers kunnen hier dus hun hart ophalen.

Naast het culinaire aspect zijn er ook talloze schattige stadjes en dorpen in Normandië die absoluut een bezoek waard zijn. Met smalle straatjes, pittoreske huisjes en charmante pleinen ademen deze plaatsen een authentieke sfeer uit. Denk bijvoorbeeld aan Honfleur, met haar levendige haven en artistieke flair. En Rouen, waar Jeanne d'Arc op de brandstapel is terechtgekomen, heeft ook een prachtige kathedraal. 

Kortom, een 5-daagse reis naar Normandië - regio Mont Saint Michel - belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Ontdek de rijke geschiedenis, proef de smaakvolle streekproducten en bewonder de charmante stadjes en dorpen. Deze veelzijdige bestemming zal je zeker weten te bekoren!PROGRAMMA, onder voorbehoud van wijzigingen

Zondag 7 juli 2024: Bree > Rouen > Villedieu-les-Poêles
Om 06.30u vertrekt de bus vanuit Limburg richting Normandië. Na een verplichte stop te Péronne, een 120 km vóór Parijs rijden we verder naar Rouen. Deze stad is vooral bekend omdat hier Jeanne d’Arc op de brandstapel werd terechtgesteld. We nemen er enkele uren de tijd zodat u de zeer mooie kathedraal kan bezoeken en via de hoofdstraat en de Grand Horloge, naar de gedachteniskerk van Jeanne d’Arc kan wandelen. Het dak van de kerk symboliseert de vlammen van de brandstapel en ook binnenin is het de moeite waard om een kijkje te nemen. Onderweg vindt u terrasjes en hebt u gelegenheid om wat te eten of te drinken. Daarna rijden we door naar ons hotel in Villedieu-les-Poêles. Deze plaats is vooral bekend om zijn koperslagerijen en als oud handelscentrum. Het stadje was reeds bekend ten tijde van de kruistochten. In het hotel zullen we dineren en genieten van een heerlijke nachtrust.

Maandag 8 juli 2024: Saint-Malo & Mont-Saint-Michel
De dag begint met een ontbijtbuffet. Op tijd vertrekken we richting Saint-Malo. Dat is een middeleeuwse stad met een rijke geschiedenis. Het is het meest Noord-Oostelijke punt van Bretagne. U kunt deze stad op eigen gelegenheid verkennen of misschien boven op de stadsmuren de hele stad rondwandelen (1.855m en zeer de moeite waard). U kunt hier ook op eigen gelegenheid de lunch nemen. Na de middag plannen we een bezoek aan de overbekende Mont-Saint-Michel (toegangticket inbegrepen). De geschiedenis van deze bebouwde rots midden in de zee wordt uit de doeken doen gedaan. We zullen er de abdij bezoeken. Let op: hier zijn heel wat trappen te overwinnen. Gelukkig zijn er beneden enkele kleine gezellige straatjes… ’s Avonds in het hotel weer een heerlijke maaltijd.

Dinsdag 9 juli 2024: Villedieu-les-Poêles & Granville
Na een heerlijk ontbijtbuffet bezoeken we de plaatselijke markt van Villedieu-les-Poêles die zich deze ochtend ontplooit vlak bij het hotel. Het is van oudsher de grootste markt van de streek omdat deze plek ontstond op het kruispunt van handelswegen. Vlak voor de middag wandelen we naar één van drie enige overgebleven Franse klokkengieterijen (toegang ticket inbegrepen). Vroeger telde Frankrijk er meer dan 200. Hier kunnen we zien hoe er vandaag nog klokken gegoten worden op de oude ambachtelijke manier. De oven dateert uit de 19de eeuw en is nog steeds operationeel. Zeer indrukwekkend…  's Middags rijden we naar Granville. Dat is een gezellig kuststadje waar u vrij het middagmaal kan gebruiken. Aansluitend brengt de bus ons via de haven naar een hoger gelegen gedeelte van de stad en kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de zee met typische rotspartijen en restanten van kapotgeschoten bunkers. Wie kan gaat mee voor een korte wandeling. Als afsluiter bezoeken we het kleine maar zeer mooie museum "Le Roc des Curiosités" (toegang ticket inbegrepen). Hier treden we binnen in vier werelden: die van de insecten en vlinders, het aquarium, schelpen en mineralen. Daarna gaat het richting hotel waar ons een heerlijk diner zal wachten.

Woensdag 10 juli 2024: Arromanches  & Omaha Beach & Colleville 
Het wordt opnieuw een boeiende dag. Na het ontbijt gaat het richting Arromanches waar we even halthouden met een uitzicht op de plaats waar de geallieerden destijds een kunstmatige haven aanlegden en waarvan de restanten nog goed te zien zijn. We bekijken een 360° film over hetgeen er zich destijds afspeelde. In het stadje hebt u de gelegenheid om te lunchen en er de sfeer wat op te snuiven. ’s Namiddags rijden we via onder andere Omaha Beach, één van de meest bekende landingsplaatsen, verder naar Colleville waar zich het wereldberoemde Amerikaans kerkhof bevindt. U kan er een film bekijken en uiteraard de indrukwekkende graven…  Na dit bezoek houden we nog even halt bij la Pointe du Hoc. Dat is een indrukwekkende rotspartij met restanten van bomkraters en bunkers. U kan hier proeven wat een impact een bombardement en oorlog teweegbrengt. Om te bekomen van deze misschien toch wel emotionele maar leerrijke dag wordt in het hotel een extra heerlijk diner geserveerd…

Donderdag 11 juli 2024, Villedieu-les-Poêle > Honfleur > Bree
Op deze laatste dag worden de koffers gepakt en gaat het na het ontbijtbuffet richting België maar onderweg houden we halt bij 2 interessante bezienswaardigheden: Normandië is ook de streek van de Calvados en de Cider. We bezoeken één van de producenten om te proeven (inbegrepen)
‘s Middags houden we een rustpauze in Honfleur. Ontdek dit zeer charmant, beroemd, gezellig en schilderachtig havenstadje met prachtige houten kerk (gebouwd door scheepstimmerlieden), zeer veel kunstgalerietjes en mogelijkheid tot een aangename en verrassende wandeling. U kunt hier ook vrij de lunch nemen. Na het vertrek rijden we nog over de beroemde Pont de Normandie die ons van de linker naar de rechteroever van de monding van de Seine brengt, vlakbij Le Havre. Na een korte sanitaire stop onderweg voorzien we onze thuisaankomst rond 21.30u.

Inclusief

  • Comfortabel vervoer met onze touringcar
  • Reisbegeleiding
  • Halfpension van de 1ste dag avondmaal t.e.m. 5de dag het ontbijtbuffet
  • Drankenforfait bij het diner: aperitief, 1/4 wijn, koffie
  • Toeristentaks Frankrijk
  • Alle toegangsgelden

Verblijf

Logis Hôtel Restaurant Le Fruitier*** 
50800 Villedieu-les-Poêles, Normandië, Frankrijk

Villedieu-les-Poêles is de ideale bestemming voor een verblijf in la Manche of een weekend in Normandië. De charme van de bosrijke omgeving, de ligging in het gebied van de Baai van de Mont Saint-Michel, tussen Normandië en Bretagne, maken dit tot een zeer aantrekkelijke en plezierige stad.

U verblijft hier in een standaard of luxe kamer, geheel ingericht om u optimaal confort te bieden.

Le Fruitier biedt u een heerlijk ontbijtbuffet met verse en gevarieerde producten. Tegen een toeslag van € 1 p.p. serveren wij uw ontbijt op uw kamer.

Het traditionele restaurant Le Fruitier serveert een klassieke en hoogstaande keuken, waarbij u naar hartelust kunt proeven en uw smaakpapillen maar ook uw ogen kunt prikkelen. Het restaurant doet haar naam eer aan, en verleidt haar gasten met frisse en moderne kleuren, om deze alvast voor te bereiden op de smakelijke en verfijnde gerechten die volgen.

Kamertypes: Standaard ± 17 m² en Superior ± 25 m²

Opstapplaatsen

6:00 BREE parking De Wilg

algemene voorwaarden