RIVIERCRUISE 4* LENTE IN HOLLAND & BELGIË

We volgen de Rijn stroomafwaarts naar de Nederlandse havenstad Rotterdam. Via de steden Gouda, Dordrecht en Willemstad meren we aan in Antwerpen. Halte in de universiteitsstad Nijmegen alvorens de volgende dag terug stroopopwaarts in Düsseldorf aan te komen. Onze chauffeur brengt ons zorgeloos terug naar Bree.

Aan boord verblijft u in ALL INCLUSIVE formule inclusief drankenpakket, vol pension, koffie en gebak, begroeting- en afscheidscocktail, middernachtsnack, feestelijke afscheidsavond met de kapitein. 


DAG 1, zaterdag 4 mei 2024 : DÜSSELDORF
We brengen u met onze touringcar vanuit Bree naar Düsseldorf waar u nog vrij kan rondwandelen in de gezellige oude stad. Om 15u staat onze chauffeur terug klaar met zijn touringcar met uw bagage om u naar de kade in Düsseldorf te brengen zodat u om16u aan boord van het cruiseschip kan gaan. De bemanning zorgt voor uw bagage en brengt deze naar uw hut. Na het inchecken heeft u tijd om u op te frissen in uw hut en uw drijvende hotel te verkennen. Voor het diner wordt u hartelijk welkom geheten door uw kapitein en bemanning. Een welkomstcocktail, het eerste diner aan boord en een dans- en entertainmentavond ronden de dag af. Uw schip vaart af in Düsseldorf voor het diner en zet koers naar Nederland.

DAG 2, zondag 5 mei 2024 : ROTTERDAM
Na het genieten van het eerste ontbijt aan boord staat Rotterdam op de agenda. Rotterdam is een stad met vele gezichten: een havenstad, een hippe uitgaansstad, een mondaine winkelstad en een hippe kunststad. Bovenal is Rotterdam de architectuurstad van Nederland - de skyline is voortdurend in beweging. Je krijgt ruim tijd om Rotterdam op eigen houtje te ontdekken. Of wat dacht je van een havencruise als excursie?

DAG 3, maandag 6 mei 2024 : GOUDA - DORDRECHT
Nog voor het ontbijt is het tijd om weer af te varen. Laat je gedachten afdwalen en geniet van de tijd in de salon of misschien zelfs op het zonnedek en laat je betoveren door de lentestemming die zich over de oevers van de Hollandse IJssel heeft gevestigd. Terwijl u nog geniet van uw ontbijt, staat er: "Welkom in Gouda, de kaasstad van Nederland." Maar Gouda is ook veel meer dan alleen kaas. Er is veel te ontdekken in deze prachtige historische stad, vol sfeervolle plekken. Van het marktplein, met zijn iconische stadhuis, tot de prachtige glas-in-loodramen van de Sint-Jankerk, en van streetfood tot winkelen, in de eerste Fairtradestraat van Nederland ontmoeten oud en jong elkaar in Gouda. Kom aan land en overtuig uzelf. 's Middags is het tijd om terug te vertrekken. Geniet 's middags van de tijd om te ontspannen aan boord terwijl je de Nederlandse IJssel en de Nieuwe Maas oversteekt, bij rivierkilometer 989 de Noord in (een negen kilometer lang deel van de rivier in de Rijn-Maasdelta) en naar de molens van Kinderdijk reist. Ontdek de pittoreske molens van Kinderdijk en leer hoe Nederlanders al meer dan 1000 jaar het water beheersen. Een fascinerend schouwspel dat gezien moet worden! Kort nadat je 's middags Papendrecht bent gepasseerd, ligt de Oude Maas al voor je. Voor het diner komt Dordrecht in beeld.

DAG 4, dinsdag 7 mei 2024 : DORDRECHT - WILLEMSTAD
De rijke geschiedenis van Dordrecht is nog steeds zichtbaar als je langs de oude havens, monumenten en musea van de stad wandelt. Mis de Grote Kerk niet, de veelgeprezen collectie schilderijen van het Dordrechts Museum, de prachtige interieurs van de voormalige burgemeesterswoning Huis van Gijn en het Augustijnenklooster Het Hof, dat dateert uit de 13e eeuw. Terwijl je geniet van je lunch, ben je al weer aan het varen. Via de Dordtsche Kil bereik je het Hollandsch Diep, waar je 's middags aanmeert in Willemstad. Willemstad is een klein vestingstadje, waarvan sommige gebouwen dateren uit de 17e en 18e eeuw. Tijdens een stadstour (optionele excursie) leer je veel over de geschiedenis van deze stad.

DAG 5, woensdag 8 mei 2024 : ANTWERPEN
Terwijl u slaapt, glijdt uw schip ontspannen over de verschillende waterwegen van Zuid-Holland. Je bent op weg naar België, waar je al verwacht wordt voor een interessante stadstour in de havenstad Antwerpen. Wat er ook op je stedentrip checklist staat, Antwerpen heeft het allemaal. Ontdek de bijzondere hoogtepunten van deze stad. De Antwerpenaren noemen hun stad graag een "kosmopolitische stad", maar ze noemen het ook vaak een "dorp" waar iedereen elkaar kent, wat niet zo eenvoudig is omdat Antwerpen de grootste stad van Vlaanderen is met meer dan 510.000 inwoners en 174 verschillende nationaliteiten. Toch is Antwerpen een metropool waar je op een vlotte en ontspannen manier alle stijlen, kleuren en smaken kan proeven en beleven.

DAG 6, donderdag 9 mei 2024 : ANTWERPEN - BRUSSEL
Uw drijvend hotel verblijft vanochtend in Antwerpen. Maar we hebben een reis naar Brussel voor u gepland als excursie. In Brussel wachten 1 miljoen inwoners op u te midden van architectuur, groen en cultuur. Brussel, de zetel van de Europese instellingen, is ook een broedplaats voor architectuur, decoratieve kunst en multiculturele ontmoetingen. De stad heeft veel te bieden. Bijvoorbeeld het Jubelpark, het Atomium, het Chinees Paviljoen en de Japanse Toren. Maak zeker een wandeling door de Grote Markt, vlakbij Manneken Pis. Terug aan boord vaart u langs de steden Bergen en Dordrecht. Terwijl u geniet van de ontspanning en de nacht aan boord, glijdt uw drijvende hotel helemaal naar de vestingstad Nijmegen.

DAG 7, vrijdag 10 mei 2024 : NIJMEGEN
Maak een stadswandeling door Nijmegen en laat je meevoeren in de geschiedenis, die zich uitstrekt van het Romeinse Rijk tot de Tweede Wereldoorlog. Of bezoek bij ons wijnhuis de Colonjes. Want voor een goed glas wijn hoef je niet naar Frankrijk of Zuid-Amerika. Dankzij de heuvels en de bijzondere grondsoort zijn Groesbeek (zo'n 12 kilometer van Nijmegen) en omgeving de bakermat van prachtige wijnen die regelmatig in de prijzen vallen. Er is nu bijna 25 hectare wijngaard in het wijndorp van Nederland.
's Avonds nemen je kapitein en bemanning afscheid met een cocktail. Geniet nog eens bij een feestelijk afscheid of captain's dinner van de lekkernijen die de keukenploeg voor je tevoorschijn heeft getoverd. Een laatste avond van entertainment of dansen, misschien met een goed glas wijn, sluit de dag af.

DAG 8, zaterdag 11 mei 2024 : DÜSSELDORF
Nog een paar riviermijlen tot u in de ochtenduren Düsseldorf bereikt. Vandaag nog even ontbijten voordat je aan land gaat in Düsseldorf. De bemanning wenst u een veilige reis naar huis. Onze buschauffeur staat op de kade klaar om u veilig terug naar Bree te brengen.


Wanneer

zaterdag 4 - zaterdag 11 mei 2024

Boek deze reis
Boek deze reis

Prijzen

VROEGBOEKPRIJS 2-persoonskajuit Haydn dek € 1395,00
VROEGBOEKPRIJS 2-persoonskajuit Strauss dek € 1495,00
VROEGBOEKPRIJS 2-persoonskajuit Mozart dek € 1695,00

Vermelde prijzen zijn per persoon aan tijdelijke vroegboekprijs

Opties

Allianz annuleringsverzekering 6,50% /boeking

* De annuleringsverzekering van Allianz geeft dekking annulering van de reis omwille van ziekte (ook vooraf bestaande ziekte en Covid-19), ongeval, overlijden, vervroegde terugkeer voor ernstige redenen.

Inclusief

 • Vervoer met onze touringcar tot aan de kade in Düsseldorf
 • Cruise volgens het vaarschema
 • Overnachting in 2-persoonskajuit op Strauss dek
 • Vol pension aan boord vanaf avondmaal dag 1 tot en met ontbijt dag 8
 • Drankenpakket standaard
 • Koffie en thee met gebak
 • Middernachtsnack
 • Feestelijk afscheidsdinner met de kapitein 
 • Bagageservice bij inschepen en ontschepen
 • Haventaksen en liggelden
 • Reisbegeleiding

Verblijf

Dutch Grace**** is een schitterend schip met veel ruimte voor haar passagiers. De aangename kleuren, de prachtige decoratie en de comfortabele stoelen en banken zullen bijdragen aan een heerlijk verblijf voor de passagiers. De vriendelijke en professionele crew zorgt ervoor dat alle gasten zich thuis voelen.  

De comfortabele en ruime hutten zijn uitgerust met al het gebruikelijke comfort, zoals: individuele badkamer, stoelen, 2 bedden die samengevoegd of juist van elkaar geschoven kunnen worden en een groot raam met Frans balkon.

Ook beschikt het schip over een lift die van het bovendek naar het onderste dek gaat. De 'Dutch Grace' heeft ook een mini shop, een fitnesskamer, plonsbadje, massageruimte en een elegante bar en restaurant. 

Zowel de bar als het restaurant hebben prachtige panoramische ramen, die de passagiers het beste uitzicht bieden tijdens hun maaltijden en drankjes. 

Opstapplaatsen

10:00 BREE Parking De Wilg

Boek deze reis
algemene voorwaarden