HOOGTEPUNTEN ITALIAANSE TOSCANE

Een prachtige reis met bezoek aan schitterende steden zoals Lucca, Pisa, San Gimignano en natuurlijk Florence.  Genieten van gevarieerde landschappen, lekkere Chianti wijnen en Toscaanse gastronomie.  10 dagen vakantie aan een heel scherpe prijs. 
Deze reis is absoluut de moeite waard!

Maandag 30 mei 2022 - Sausheim, Frankrijk
Vertrek richting Frankrijk.  Onderweg trakteren we u op een bezoek aan Riquewihr in de Elzas, en krijgt u de gelegenheid om de heerlijke wijn te proeven.  Overnachting in Sausheim.

Dinsdag 31 mei 2022 - Montecatini Terme, Italië
Na het ontbijt rijden we door Zwitserland, langs het Vier Wald Stattersee naar Italië.  In de vroege avond arriveren we in ons hotel in Montecatini Terme, de ideale uitvalsbasis om Toscane te verkennen.  U kan meteen plonsen in het zwembad en smullen van de Italiaanse gerechten.

Woensdag 1 juni 2022 - Firenze, Italië
Bezoek aan de hoofdstad van Toscane, Florence of Firenze.  Na een rondleiding met professionele gids heeft u alle tijd om de stad in alle rust te verkennen. . 

Donderdag 2 juni 2022 - Vrije dag in Montecatini Terme, Italië
Vrije dag om de Italiaanse sfeer in Montecatini Terme te ontdekken. Een historisch toeristentreintje brengt u hoog op de berg, en elk half uur vertrekt de kabelbaan naar een van de mooiste uitzichten van Toscane. Na te hebben genoten van het uitzicht, wandel je verder. Kleine straatjes met van die heerlijke kasseien. Allemaal kleine restaurantjes met een gezellig terras. Het ultieme vakantiegevoel. Breng ook zeker een bezoek aan het kasteel. 

Vrijdag 3 juni 2022 - San Gimignano & Chianti, Italië
Bezoek aan de stad San Gimignano, gekend om de bijzondere middeleeuwse architectuur.  Vervolgens rijden we naar een Chianti wijngaard voor een gezellige proeverij.

Zaterdag 4 juni 2022 - Pisa & Lucca, Italië
In de ochtend bezoek aan de stad Pisa met de "scheve toren" en Lucca, één van de rijkste steden van Italië. Vandaag zorgen wij voor een Toscaanse lunch en wijnproeverij tussen de wijnvelden of in de kelders van de Trattoria. 

Zondag 5 juni 2022 - La Spezia & Cinqueterre, Italië 
Indrukwekkende dag met bezoek aan La Spezia en het bijzondere Cinqueterre.  Cinqueterre bestaat uit 5 dorpjes langs de Italiaanse kust.  U krijgt een dagkaart om de boot te nemen en de dorpjes (Werelderfgoed Unesco) te ontdekken. Vanavond is ons laatste diner in Montecatini Terme. 

Maandag 6 juni 2022 - Lago Maggiore & Lomazzo, Italië 
We verlaten Toscane en rijden naar Lago Maggiore, op het Gardameer na, het grootste meer van Italië. Lago Maggiore ligt in een sprookjesachtig landschap - de oevers staan vol palmen en andere exotische planten.  Wij trakteren u op de lunch op het bekende plein in Stresa.  Stresa is één van de meest luxe en geliefde stadjes aan het Lago Maggiore, met schitterende oude paleizen en tuinen. Liefhebbers kunnen de boot nemen om het eiland La Isola Bella te bezoeken. We dineren en overnachten in Lomazzo, 4 sterrenhotel Just. 

Dinsdag 7 juni 2022 - Como meer, Italië
In de ochtend vergasten we u nog op een kort bezoek aan het Como meer, om dan verder te rijden naar ons laatste overnachtingshotel in Sausheim, Frankrijk. 

Woensdag 8 juni 2022 
Na het ontbijt rijden we terug huiswaarts. We stoppen in Bastogne voor de laatste maaltijd, en arriveren terug in Limburg met mooie Italiaanse herinneringen.

Wanneer

maandag 30 mei

Boek deze reis
Boek deze reis

Prijzen

Prijs per persoon in 2-persoonskamer € 850,00
Prijs per persoon in 1-persoonskamer € 1050,00

Opties

Allianz annuleringsverzekering 6,40% /boeking
Allianz reisverzekering € 25,00 /persoon

* De REISVERZEKERING omvat onbeperkte medische kosten in het buitenland, repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden, vervroegde terugkeer wegens dringende reden, dekking vooraf bestaande ziekte. De ANNULATIEVERZEKERING geeft dekking bij ziekte (ook vooraf bestaande ziekte en Covid-19), ongeval, overlijden, vervroegde terugkeer voor ernstige redenen.

Inclusief

  • Zorgeloos vervoer met 4* touringcar en ervaren Italië chauffeur en reisbegeleider
  • 2 overnachtingen in 4* hotel in Frankrijk
  • 7 overnachtingen in 4* hotel in Italië
  • 9 x avondmaal 
  • 1 x lunch + wijnproeverij in Lucca
  • 1 x lunch in Lago Maggiore
  • Dagkaart voor boottaxi in Cinqueterre
  • Bezoek Chianti wijnvelden + wijnproeverij

Verblijf

6 overnachtingen in hotel Settentrionale Esplanade**** in Montecatini Terme.  Een sfeervol en familiaal 4-sterrenhotel met ideale locatie nabij het gezellige centrum. U verblijft in klassieke  kamers met airconditioning.  Uitgebreid ontbijtbuffet en diner met heerlijke Italiaanse gerechten en desserts. Tuin met zwembad en handoekenservice. Attente bediening. 

1 overnachting in Just Hotel Lomazzo****. De kamers van dit stijlvolle 4-sterrenhotel hebben elegant gelakte meubels, bijpassende gordijnen en dekbedden, en een minibar.

Op de heenreis en terugreis overnachten we in 4* hotel in Sausheim, Frankrijk.

Opstapplaatsen

BREE Industrieterrein Kanaal Noord (gratis parking)
HAMONT ACHEL Heikant 11 (gratis parking)

Boek deze reis
algemene voorwaarden