FLEURIGE TULPEN CRUISE NAAR HOLLAND

Wakker je lentekriebels aan tijdens deze ontspannen riviercruise aan boord van de 4* MS Dutch Symphony. Geen woeste zeeën, maar rustige wateren en prachtige uitzichten glijden aan je voorbij terwijl je geniet van een lekker drankje. 

Deze riviercruise brengt je van Rotterdam naar Zaandam, Hoorn naar Enkhuizen. In de "zilverstad" Schoonhoven ontdek je alles over de mooie ambacht van het smeden van zilver. In Gouda ontdek je dat de stad zoveel meer te bieden heeft dan alleen kaas. De bollen staan in deze periode vol in bloei en geven het geheel een vrolijke noot.


VAARSCHEMA onder voorbehoud van wijzigingen

Dinsdag 2 april 2024 : Rotterdam 
Het schip vertrekt om 21u00.
Vanaf 16:00 uur word je aan boord van de gezellige MS Dutch Symphony verwacht. Je bagage wordt naar je hut gebracht en kun je je drijvende hotel gaan verkennen. In de namiddag verlaat het schip Rotterdam en zet het koers richting Noord-Holland. Voor het diner geven de kapitein en bemanning je een warm welkom onder het genot van een welkomstcocktail en geniet je aansluitend van je eerste diner aan boord. Via verschillende waterwegen glijdt het schip van Zuid-Holland langs Amsterdam tot je 's avonds de gezellige stad Zaandam bereikt.

Woensdag 3 april 2024: Zaandam
Het schip komt om 6:00 uur aan en vertrekt om 21:45 uur
Nadat je hebt genoten van je eerste ontbijtje bezoek je Zaandam, gelegen aan de rivier De Zaan in de schilderachtige Zaanstreek. De stad staat wereldwijd enorm bekend om de prachtige houten Zaanse huisjes, met daarnaast de mooie houten gekleurde molens. Als je van de echte Hollandse Glorie houdt dan Moet je in Zaandam geweest zijn. Zaandam is in het jaar 1811 ontstaan en is dus nog niet ontzettend oud, maar wel karakteristiek Hollands.

Donderdag 4 april 2024: Hoorn en Enkhuizen
Aankomst in Enkhuizen om 5u tot 12u. Tijdens de lunch vaart het schip naar Hoorn.
Alles in het historische centrum van Enkhuizen ademt de sfeer van de Gouden Eeuw. Je vindt er prachtige monumentale panden en de imposante verdedigingswerken. Duik in de geschiedenis in het Zuiderzeemuseum en test hoe goed jij bent in oudhollandse spelletjes.
Voor de lunch worden de trossen losgegooid en heb je de tijd om lekker te ontspannen in de salon en te genieten van het mooie uitzicht. Tijdens je lunch vaar je het Markermeer op om  vervolgens aan te leggen in Hoorn. Maak hier als je dat leuk vindt een wandeling met een gids door dit charmante havenstadje met een typische Hollandse sfeer.

Vrijdag 5 april 2024: Hoorn en Dordrecht
Om 07:00 uur vertrekt het schip en komt om 7:30 uur aan in Dordrecht.
Dordrecht is een verrassend mooie stad aan het water. Het eeuwenoude monumentale centrum, de ligging aan de drie rivieren Oude Maas, De Noord en Beneden-Merwede, de historische havens en de Biesbosch als achterland meer dan genoeg redenen om Dordrecht te bezoeken.

Zaterdag 6 april 2024: Gouda
Om 07:30 uur vertrekt het schipin Dordrecht en komt aan om 13:00 uur in Gouda
Terwijl je aan het genieten bent van je lunch is het tijd om te zeggen: "Welkom in Gouda, de kaasstad van Nederland!" Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, kaasjongens, marktmeesters en handelaars. De stad is gelegen aan de samenvloeiing van de Hollandse IJssel en de Gouwe. Gouda is bekend om de pottenbakkerijen en grootste kaarsenfabriek van het land. Maar vooral de Goudse kaas heeft wereldwijde faam behaald. In de binnenstad zijn diverse mooie panden te bezoeken, zoals de St. Janskerk en het stadhuis. Om 19:00 uur gaan de trossen los en vaar je uit richting Rotterdam. 's Avonds nemen de kapitein en bemanning afscheid met een cocktail en geniet je nog een laatste keer van alle heerlijkheden die de keukenbrigade voor je heeft bereidt tijdens een feestelijk kapiteinsdiner. Ga vanavond nog even met de voetjes van de vloer voordat je je laatste nacht aan boord van de MS Dutch Symphony doorbrengt.

Zondag 7 april 2024: terug in Rotterdam
Uitschepen om 09:00 uur
Helaas komt er met de terugkomst in Rotterdam een einde aan je riviercruise. De bemanning wenst je een behouden thuiskomst! Onze chauffeur staat klaar voor de terugrit naar Bree.

Inclusief

 • Vervoer vanuit Bree naar de haven van Rotterdam, heen en terug
 • Onze eigen reisbegeleiding
 • 5 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
 • Ontvangst met een welkomstdrankje
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • Dagelijks 4-gangenlunch (aan tafel geserveerd)
 • Dagelijks 4-gangendiner (aan tafel geserveerd)
 • Inclusief een luxe kapiteinsdiner op de laatste avond
 • 2 x per dag koffie, thee en gebak aan boord
 • Dagelijks een avondsnack
 • All-inclusive: incl. onbeperkt diverse drankjes, o.a. koffie/thee/fris/wijn/bier/selectie aan sterke drank (09.00 – 01.00 uur)
 • Inclusief bagageservice bij in- en uitschepen
 • Inclusief haven- en scheepskosten
 • Fooien voor de bemanning

Verblijf

Het stijlvolle 4* MS Dutch Symphony**** is gebouwd in 2003 en onderging in 2014 een uitgebreide restauratie. Ze biedt 72 comfortabele en ruime hutten die plaats bieden aan in totaal 144 passagiers en zich uitstrekken over drie dekken. Het stijlvolle schip MS Dutch Symphony biedt u ultramodern comfort.

Op het hoofddek bevinden zich 24 hutten van circa 15 m² en voorzien van douche/toilet, telefoon, kluis, haardroger, televisie en airconditioning. Het is niet de bedoeling dat de panoramische ramen worden geopend.
Het middendek is verdeeld in twee gebieden. De hutten zijn circa 15 m² groot en beschikken over een douche/toilet, telefoon, kluisje, föhn, televisie en airconditioning. De drie standaardhutten zijn voorzien van een groot, rond raam dat niet geopend kan worden. In het middengedeelte bevinden zich 24 superior hutten met grote panoramische ramen die open kunnen.
De hutten op het bovendek zijn voorzien van douche/toilet, telefoon, kluisje, haardroger, televisie en airconditioning. Panoramische glazen schuifdeuren van vloer tot plafond leiden naar een Frans balkon. De 17 standaardhutten zijn 15 m² groot, terwijl de 4 superior hutten op het bovendek 22 m² groot zijn.

Opstapplaatsen

9:00 BREE parking De Wilg

algemene voorwaarden