Dolce Vita aan het Gardameer (8-daagse busreis) Afreisdata: 30/06 en 08/09

Het Gardameer, een klassieker in de reiswereld. Eeuwen gelden werden de schoonheid en de charme van het meer reeds beschreven door Wolfgang Goethe. Het grootste meer van Italië kan in het noordelijke deel de vergelijking met een fjord doorstaan wegens de loodrecht uit het water oprijzende rotsen. Het zuidelijke deel ligt als een binnenzee, omzoomd door oleanders, agaven, citroenbomen, cipressen, wijngaarden. Aan de oostzijde wordt het meer gedomineerd door het massief van de Monte Baldo. We bezoeken o.m. Verona aan de Adige, de stad van de geliefden Romeo en Julia en de charmante toeristenplaatsjes Limone, Riva del Garda, Sirmione, Bardolino en Garda, de hoofdplaats aan het meer.

Programma:

DAG 1 : BREE/LUMMEN – REUTTE I (830KM)
 
vertrek in de vroege ochten. Transfer Bree naar Lummen (De Wilg), vertrek reis vanaf Lummen naar Aken, koffiepauze. Langs Keulen naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Via Ulm en Kempten naar de Oostenrijkse grens. Verder naar Reutte in Tirol of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 2 : REUTTE – TORBOLE I (310KM)
 
ontbijtbuffet. Over de Fernpass naar Innsbruck. Over de Brennerautobahn naar de Italiaanse grens. Door Zuid-Tirol naar Torbole. Middagmaal in het verblijfhotel. Verkennende wandeling langs de meerpromenade en vrijetijd in Torbole. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel Centrale***.

DAG 3 : TORBOLE – RIVA DEL GARDA – LIMONE – TORBOLE I (20KM)
 
ontbijtbuffet. Naar Riva del Garda, een charmant stadje in de uiterste noordpunt van het meer. Wandeling langs o.m. de Torre Apponale, het Palazzo Pretorio, het 12e eeuwse fort Rocca… en vrije tijd. Middagmaal in het verblijfhotel. Boottocht met de “Linea” naar het pittoreske Limone, beroemd om de citroencultuur. Vrije tijd. Terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

DAG 4 : TORBOLE – VERONA – TORBOLE (190KM)
 
ontbijtbuffet. Via de Gardesana Orientale, de oostelijke meeroever naar Verona. Bezoek aan de Arena di Verona en wandeling naar het beroemde balkon van Romeo en Julia. Verder langs de Piazza delle Erbe, de Piazza dei Signori met het beeld van Dante Allighieri, de Arche Scaligere en de dom van Verona. Vrije lunch en vrije tijd in het aantrekkelijke centrum van Verona. Terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

DAG 5 : TORBOLE – MALCESINE – TORBOLE I (20KM)
 
ontbijtbuffet. Vertrek naar Malcesine. Wandeling in dit stadje met tal van gezellige winkelstraten en de middeleeuwse burcht. Mogelijkheid om per kabelbaan naar de top van de Monte Baldo* te zweven vanwaar een uitzonderlijk panorama over het Gardameer en de omringende bergwereld. Terug naar Torbole voor middagmaal en vrije namiddag. Avondmaal en logies. *in functie van de weersomstandigheden

DAG 6 : TORBOLE – SIRMIONE – BARDOLINO – GARDA – TORBOLE I (170KM)
 
ontbijtbuffet. Langs de meeroever van het onvolprezen Gardameer naar Sirmione. Wandeling langs het haventje en de Rocca Scaligero, één van de vele kastelen van het geslacht der Scaliger, vrije tijd. Verder naar Bardolino voor middagmaal en vrije tijd in het aantrekkelijkecentrum. Nadien bezoek aan Garda, de hoofdplaats aan het meer. Wandeling langs de bloemenrijke meeroever. Terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

DAG 7 : TORBOLE – INNSBRUCK – REUTTE I (325KM)
 
ontbijtbuffet. Naar Trento en langs Bolzano richting Brixen. Langs de oude Brennerstrasse en onder de Europabrücke naar Innsbruck. Vrije lunch. Bezoek aan de “Altstadt” met o.m. de dom, de Hofkirche en het beroemde gouden dak, het symbool van Innsbruck. Over de Fernpass naar het Zugspitzegebied en Reutte of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 8 : REUTTE – LUMMEN/BREE I (830KM)
 
ontbijtbuffet. Via Ulm naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Daarna over Keulen naar Aken, avondstop. Via Lummen laatste stop, transfer tot Bree (De Wilg).

Inclusief

- transfer Bree-Lummen-Bree (heen+terugreis)
- gratis parking op ons terrein te Bree
- vervoer per luxe touringcar met onze partner RANTOUR
- vol pension vanaf het diner 1e dag t.e.m. het ontbijt 8e dag
- zie programma (inkomgelden,boottochten, e.d. ter plaatse te betalen)

Verblijf

HOTEL CENTRALE***
 
LIGGING: in het centrum van het charmante stadje Torbole en op 50m van de meeroever
 
FACILITEITEN: volledig gerenoveerd hotel met receptie, lift, bar, restaurant, terras, zonneterras, gratis WiFi
 
KAMERS: standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe, airco
 
MAALTIJDEN: ontbijtbuffet en driegangen maaltijden (vrije lunch in Verona en Innsbruck)
 
TAFELDRANKEN: niet inbegrepen
 
VERBLIJFSFORMULE: volpension diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag
 
INKOMGELDEN: ca. € 60 (richtprijs op basis tarieven 2017)

Opstapplaatsen

Bree Industrieterrein Kanaal Noord 1433
Bree Industrieterrein Kanaal Noord 1433

algemene voorwaarden