OP STAP MET ERNEST CLAES & DE WITTE

De Witte is een jeugdwerk van Ernest Claes, gebaseerd op de kinder- en bengelstreken van een dorpsjongen uit Zichem en de vaak harde reacties daarop van volwassenen in zijn omgeving. De Witte is het bekendste en populairste werk van Claes. De roman werd pas afgewerkt en uitgegeven in 1920. Hij werd twee keer verfilmd, in 1934 door Jan Vanderheyden en in 1980 door Robbe De Hert.

Zin om even terug te gaan naar het verleden?  Rij met ons!  Bij aankomst in Zichem maakt u kennis met de gids bij een kopje koffie.  De gids neemt u op sleeptouw door het centrum, langs o.a. het marktplein met de kiosk, het tolhuis en de Sint-Eustachiuskerk.  Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan het bezoekerscentrum-museum Huize Ernest Claes.  Het geboortehuis van de auteur werd in 1967 een museum. U krijgt er een beeld van het dagelijkse leven in het begin van de twintigste eeuw.

Rond 13u wordt een Vlaamse lunch geserveerd.  Soep, stoofvlees met frietjes en een ijsje.  Na de lunch brengt u nog een bezoek aan de abdij van Averbode.  De eeuwenoude norbertijnenabdij speelde een belangrijke rol in het leven van de auteur. Op het kerkhof vond hij zijn laatste rustplaats.

Omstreeks 16u30 rijden we terug huiswaarts.

Wanneer

donderdag 20 mei

Boek deze reis
Boek deze reis

Prijzen

Prijs per persoon € 48,00

Inclusief

  • Begeleiding door een lokale gids
  • Lunch (soep / stoofvlees friet / roomijs)
  • Comfortabel vervoer

Opstapplaatsen

8:30 BREE DE WILG
Andere opstapplaats? stuur e-mail naar dominique@dewilg.be

Boek deze reis
algemene voorwaarden