SENIORENREIS CHAMPAGNESTREEK

Heb je zin in een unieke reis in juni?  Dan kan je van 8 tot 11 juni mee naar de Champagnestreek met de 60+ werking van Landelijke Gilden Limburg.  Deze reis is een combinatie van zingeving, landbouwbeleving, cultuur en amusement.

DAG 1

We vertrekken vanuit Bree (7:15), Diepenbeek (8:00) en Sint-Truiden (8:30).  Via een tussenstop in het mooie Charleville-Mézières rijden we naar Reims.  Daar staan o.m. een bezoek aan de kathedraal en de historische binnenstad op het programma.  's Avonds komen we aan bij ons hotel Le Tulipier.  In dit mooie en landelijk gelegen hotel met verwarmd binnenzwembad genieten we van een gastronomisch diner met dranken, net zoals de komende avonden.

DAG 2

Na het ontbijt rijden we met de bus naar Verzenay voor een bezoek aan het wijnbouwmuseum 'Le Phare de Verzenay'.  In het museum is er een fijne tentoonstelling die op een moderne manier uitleg geeft bij de Champagne-wijnstreek.  De houten uitkijktoren maakt het bezoek helemaal af.

Na dit bezoek rijden we naar Epernay en brengen we een bezoek aan champagnehuis Mercier.  Via een audiotour per treintje en een degustatie ontdekken we er alles over deze lekkere drank.  Tijdens onze terugrit naar het hotel stoppen we nog even bij de Cathédrale St.-Etienne.

DAG 3

's Morgens rijden we naar Fleury-devant-Douamont, een dorp dat erg geleden heeft onder de Eerste Wereldoorlog en nooit herbouwd werd.  VErvolgens brengen we een bezoek aan het gekende monument 'Ossuaire de Douamont' waarin zich de resten bevinden van 130.000 ongeïdentificeerde soldaten.  In de kapel maken we tijd om stil te staan.

Na een kort bezoek aan Verdun rijden we vervolgens verdr.  Me trespect naar het verleden van Landelijke Gilde Limburg terugkijkend, brengen we die namiddag een bezoek aan het familiaal champagnehuis Paul-Sadi.  Natuurlijk kan ook een degustatie niet ontbreken.  Stilaan worden we kenners.

DAG 4

Na het ontbijt checken we uit in het hotel.  Na een korte rit stoppen we in 'Butte de Vauquios'.  We komen er te weten hoe vrijwilligers ervoor zorgen dat de loopgraen onderhouden worden en de geschiedenis niet verloren gaat.  Verder op onze terugreis houden we nog halt in Metz, waar we een bezoek brengen aan de overdekte markt en kathedraal.

Nadien rijden we terug naar huis.  Onze aankomst is gepland om 19:45 Sint-Truiden, 20:30 Diepenbeek en 21:00 Bree.


Deze reis is gericht op 60-plussers die goed te been zijn en enkele kilometers aan één stuk kunnen wandelen.  Bovendien kan u alleen van deze promoprijs genieten als lid van Landelijke Gilden Limburg. U kan voordelig lid worden voor slechts 14 euro en genieten van heel wat ledenvoordelen zoals het boekje Libelle Nest, het ledenblad Buiten en veel toffe, lokale activiteiten.

Het aantal plaatsen voor deze reis is beperkt.  Wie eerst inschrijft is zeker van zijn plaats.  Indien deze reis een erg groot succes zou zijn en er een lange wachtlijst is, zal deze reis herhaald worden van maandag 28 september tot donderdag 1 oktober 2020.

Wanneer

maandag 7 - donderdag 10 juni 2021

Reserveer deze reis
Reserveer deze reis

Prijzen

Prijs per persoon in dubbele kamer € 490,00
Prijs per persoon in single kamer € 640,00

Triple kamer op aanvraag.

Opties

Allianz reisverzekering € 35,00 /persoon
Nog geen lid? Lidmaatschap Landelijke Gilde Limburg € 14,00 /persoon

* Deze reis is exclusief voor leden van Landelijke Gilde Limburg.

Inclusief

  • Comfortabel vervoer met ervaren chauffeur
  • Begeleiding door een professionele gids en reisleiding Landelijke Gilde tijdens de ganse reis
  • 3 overnachtingen in een rustig landelijk hotel met ontbijt
  • ontbijt en 3 gastronomische viergangendiners inclusief water en wijn
  • toeristenbelasting
  • vrij gebruik van het verwarmd zwembad
  • toegangsticket voor wijnbouwmuseum Le phare
  • Bezoek aan een beroemd champagnehuis in Epernay met degustatie
  • Bezoek aan een familiaal champagnehuis met degustatie
  • Bezoek museum Mémorial de Verdun

Verblijf

HOTEL RESTAURANT LE TULIPIER***

Hotel Le Tulipier is uitzonderlijk mooi gelegen in de bossen van Argonne, waar natuur en ontspanning hand in hand gaan. Hier kan je volop herademen en genieten van een wandeling in het park, een duik in het zwembad en culinaire hoogstandjes. 

Troeven

- Tussen Reims en Verdun 
- Mooie ligging in de bossen 
- Gastronomisch restaurant 
- Overdekt zwembad
- Heel rustig in een mooi aangelegd park, omringd door bossen

Opstapplaatsen

7:15 BREE DE WILG, Industrieterrein Kanaal Noord 1433
8:00 DIEPENBEEK adres volgt
8:30 SINT-TRUIDEN adres volgt

Reserveer deze reis
algemene voorwaarden