RIVIERCRUISE 4* HOLLAND & IJSSELMEER

Geniet van de wind in je haren tijdens een cruise langs de Nederlandse kust, de authentieke charme van de Hanzesteden en de vrijheid van de uitgestrekte provincie Friesland. 

Aan boord verblijft u in ALL INCLUSIVE formule inclusief drankenpakket, vol pension, koffie en gebak, begroeting- en afscheidscocktail, middernachtsnack, feestelijke afscheidsavond met de kapitein. 


DAG 1, zaterdag 8 juni 2024 : DÜSSELDORF
We brengen u met onze touringcar vanuit Bree naar Düsseldorf waar u nog vrij kan rondwandelen in de gezellige oude stad. Om 15u staat onze chauffeur terug klaar met zijn touringcar met uw bagage om u naar de kade in Düsseldorf te brengen zodat u om16u aan boord van het cruiseschip kan gaan. De bemanning zorgt voor uw bagage en brengt deze naar uw hut. Na het inchecken heeft u tijd om u op te frissen in uw hut en uw drijvende hotel te verkennen. Voor het diner wordt u hartelijk welkom geheten door uw kapitein en bemanning. Een welkomstcocktail, het eerste diner aan boord en een dans- en entertainmentavond ronden de dag af. Uw schip vaart af in Düsseldorf voor het diner en zet koers naar Nederland. Terwijl u aan boord ontspant, vaart uw drijvende hotel rustig over de Rijn en later over het Amsterdam-Rijnkanaal.

DAG 2, zondag 9 juni 2024 : AMSTERDAM - HOORN
Om 7u30 bereikt u de wereldberoemde 13e-eeuwse hoofdstad van Holland, Amsterdam.  U kan kiezen voor een facultatieve stadstour in combinatie met een rondvaart door de grachten, of u kan de stad op eigen houtje verkennen. Wandel langs de historische panden, prachtige musea, shop in de oude binnenstad of geniet gewoon van de gezellige sfeer. Amsterdam is echt uniek. Kort na de lunch verlaat het schip Amsterdam voor het volgende deel van uw reis. Over het Markermeer, het zuidelijke deel van het IJsselmeer, glijdt uw drijvende hotel rustig langs Edam, want de bestemming van vandaag, waar ook uw schip zal overnachten, is het Noord-Hollandse stadje Hoorn. 's Avonds mag een wandeling door het charmante Hoorn niet ontbreken. Ontdek de prachtige stad Hoorn aan het IJsselmeer en geniet van de historie en de gezellige, oer-Hollandse sfeer. In Hoorn ademt u de flair van de Gouden Eeuw van een charmant havenstadje.

DAG 3, maandag 10 juni 2024 : TEXEL
Nog voor het ontbijt is het weer tijd om de trossen los te gooien. IJsselmeer en Markermeer wachten op je. Laat je blik in de verte dwalen. Gelegen tussen Noord-Holland en Friesland met meer dan 1.000 vierkante kilometer open water, biedt het IJsselmeer de beste voorwaarden voor onvergetelijke vergezichten. Tijdens de lunch bent u in Oudeschild, op het grootste en meest gevarieerde Nederlandse Waddeneiland Texel. Het eiland Texel is met zijn 30 km lange zandstrand een paradijs voor strandvakantiegangers. Maar Texel heeft veel meer te bieden: zeven dorpen, de een nog mooier dan de ander, en unieke natuurgebieden. Hét symbool van Texel is - naast de duizenden schapen - de prachtige vuurtoren in het noorden van het eiland en mag niet ontbreken bij een rondvaart.

DAG 4, dinsdag 11 juni 2024 : ENKHUIZEN & LEMMER
Terwijl u nog geniet van uw nachtrust, vaart uw schip naar Enkhuizen. Enkhuizen is een stad rijk aan kunst en cultuur en tegelijkertijd modern en boeiend, met een onvergelijkbare cultuurhistorische sfeer. Om deze reden is een stadstour door Enkhuizen zeker de moeite waard. Tijdens de lunch is het weer tijd om de trossen los te gooien. Ontspan en geniet van de tijd in de salon of misschien zelfs op het zonnedek en laat u betoveren door de lentestemming die over het IJsselmeer is neergedaald. De middag hebben we gepland om Lemmer te verkennen. Lemmer wordt vaak een vissersdorp genoemd. Maar dat klopt niet, want handel en scheepvaart zijn de basis voor het ontstaan van Lemmer. De rivieren Rien en Zijlrode kwamen hier samen en de Zuiderzee lag er pal naast. Vooral de scheepvaart op de Oostzee was in de 17e en 18e eeuw belangrijk, evenals vrachtschepen met lijndiensten tussen Lemmer en Amsterdam. Later speelde ook de visserij een belangrijke rol in het centrum van Lemmer. Je loopt door straten waarvan de namen of huizen en gebouwen een duidelijke link hebben met de visserij. De bewoners hebben echter altijd van en met het water geleefd.

DAG 5, woensdag 12 juni 2024 : KAMPEN & ZWOLLE 
Om 5u vertrekt uw kapitein naar de volgende bestemming van uw reis. Voorbij Urk slaat u het Ketelmeer in en later de IJssel in om een bezoek te brengen aan Hanzestad Kampen. De binnenstad van Kampen is een van de best bewaarde binnensteden van Nederland. Daar zijn bijvoorbeeld nog restanten van de stadsmuur en drie stadspoorten te vinden die nog in goede staat verkeren. Deze heten Koornmarktspoort, Cellebroederpoort en Broederpoort en maken deel uit van een kleine stadswandeling. Terwijl u geniet van uw lunch gaat de reis verder, want om 15u wordt u in Zwolle verwacht. Zwolle staat bekend als historische Hanzestad, maar het ontbreekt de stad niet aan moderne dynamiek en bedrijvigheid. Historische bezienswaardigheden hier zijn onder andere De Peperbus (bijnaam van de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk), de Grote of Sint-Michielskerk, de Sassenpoort, het Dominicanenklooster en een stuk bewaard gebleven stadsmuur uit de 15e eeuw. Tijdens het diner zet u koers naar de volgende haven aan de IJssel.

DAG 6, donderdag 13 juni 2024 : DEVENTER & ZUTPHEN
Kort na middernacht bent u al in Deventer. Deventer is een eeuwenoude Hanzestad met een interessante geschiedenis, gelegen aan de rivier de IJssel. Als u de sfeer van deze oude Hanzestad wilt proeven, kunt u Deventer het beste te voet verkennen. Struin langs de talloze monumenten, pleinen, kerken en musea: er valt zoveel te ontdekken! Onderweg ziet u niet alleen het oudste stenen huis van Nederland, maar ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van het land, de Athanaeum Bibliotheek, en het oudste park, het Worpplantsoen, in Deventer. Ook bezienswaardig in Deventer zijn het stadhuis en de prachtige, gotische Lebuïnuskerk. Beide zijn te vinden op het Grote Kerkhof. Tijdens de lunch vertrekt uw drijvende hotel, om tegen koffietijd de nachthaven van vandaag, Zutphen, te bereiken. Ontdek Zutphen, de betoverende stad met tal van monumenten, tijdens een begeleide wandeling door de stad (optioneel). Zutphen, ontstaan als Frankische nederzetting in de Romeinse tijd, wordt al 1700 jaar bewoond. Zutphen is een Hanzestad en daarmee een van de oudste steden van Holland, wat al blijkt uit de vele historische en culturele hoogtepunten. Met meer dan 450 rijksmonumenten heeft Zutphen zeker een unieke status in Nederland. wordt al 1700 jaar bewoond.

DAG 7, vrijdag 14 juni 2024 :  ARNHEM
Voor zonsopgang begin je aan de laatste etappe over de IJssel. Via de Hanzestad Doesburg, gelegen aan de Gelderse IJssel en de Oude IJssel, bereikt u in de ochtend de hoofdstad van de provincie Gelderland. Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis, wat tot op de dag van vandaag terug te zien is in enkele monumenten. In het historische centrum van Arnhem valt veel te ontdekken. Ga mee op stadsrondleiding waarbij je onder andere de eeuwenoude Eusebiuskerk met de hoge kerktoren en de enorme klokken bezoekt. U wordt op tijd voor de lunch weer aan boord verwacht. Terwijl u heerlijk ontspant aan boord, vaart uw drijvende hotel eerst over het Pannerdens Kanaal tot u bij Fort Pannerden de Rijn oprijdt. 's Avonds nemen uw kapitein en bemanning afscheid met een cocktail. Geniet van de lekkernijen die de keukenbrigade voor u heeft getoverd bij een feestelijk afscheid of captain's dinner. Een laatste avond vol entertainment en dans sluit de dag af.

DAG 8, zaterdag 15 juni 2024 : DÜSSELDORF
Nog een paar riviermijlen over de Rijn tot u in de ochtenduren Düsseldorf bereikt. Vandaag nog even ontbijten voordat je aan land gaat in Düsseldorf. De bemanning wenst u een veilige reis naar huis. Onze buschauffeur staat op de kade klaar om u veilig terug naar Bree te brengen.

Wanneer

zaterdag 8 - zaterdag 15 juni 2024

Boek deze reis
Boek deze reis

Prijzen

VROEGBOEKPRIJS 2-persoonskajuit Haydn dek € 1395,00
VROEGBOEKPRIJS 2-persoonskajuit Strauss dek € 1495,00
VROEGBOEKPRIJS 2-persoonskajuit Mozart dek € 1695,00

Vermelde prijzen zijn per persoon aan tijdelijke vroegboekprijs

Opties

Allianz annuleringsverzekering 6,50% /boeking

* De annuleringsverzekering van Allianz geeft dekking annulering van de reis omwille van ziekte (ook vooraf bestaande ziekte en Covid-19), ongeval, overlijden, vervroegde terugkeer voor ernstige redenen.

Inclusief

 • Vervoer met onze touringcar tot Düsseldorf, heen en terug
 • Cruise volgens het vaarschema
 • Overnachting in 2-persoonskajuit op Strauss dek
 • Vol pension aan boord vanaf avondmaal dag 1 tot en met ontbijt dag 8
 • Drankenpakket 
 • Koffie en thee met gebak
 • Middernachtsnack
 • Feestelijk afscheidsdinner met de kapitein 
 • Bagageservice bij inschepen en ontschepen
 • Haventaksen en liggelden
 • Reisbegeleiding

Verblijf

Uw hotelschip MS Dutch Grace****
Passagiers: 144 personen   Lengte 110m x 11m40 breedte x 6m hoogte, diepgang 1m50
Bemanning: 27 crew members

Het schitterende 4* schip Dutch Grace heeft veel ruimte voor haar passagiers. De aangename kleuren, de prachtige decoratie en de comfortabele stoelen en banken zullen bijdragen aan een heerlijk verblijf voor de passagiers. De vriendelijke en professionele crew zorgt ervoor dat alle gasten zich thuis voelen.  

Laat u verwennen in ons panoramarestaurant en de panoramabar of ontspan in de lounge. Bij mooi weer is het zonnedek erg populair, waar u kunt genieten van de bar, ligstoelen, een klein leuk zwembad, luifels en schaken. Op het Strauss-dek is er een massage- en fitnessruimte en een kapsalon aan boord en bij de receptie is ook de winkel aan boord. Alle dekken, behalve het zonnedek, zijn bereikbaar met de lift. 

De MS Dutch Grace heeft 68 hutten en 4 suites voor haar gasten. De hutten zijn 15m² en de suites 22m². Alle kamers zijn voorzien van een ruime kledingkast, een keuze uit een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, flatscreen-tv, individueel regelbare airconditioning, douche / toilet, haardroger, telefoon en een kluisje.
De ramen en panoramische glazen schuifdeuren op het Mozart- en Straussdek kunnen worden geopend, maar om veiligheidsredenen is dit niet mogelijk op het Haydn-dek.

Dekplan

Opstapplaatsen

10:00 BREE parking De Wilg

Boek deze reis
algemene voorwaarden