4 DAGEN 4* WESTERWALD DUITSLAND

Het Westerwald is een boeiende dichtbij bestemming in Duitsland. 

Een prachtig natuurgebied met dichte bossen, meren en een schat aan cultuurerfgoed.  Het gebied strekt zich uit tussen Keulen en Frankfurt en wordt begrensd door de rivieren Lahn, Rijn, Sieg en Dill.  Niet te ver rijden maar toch vele bezienswaardigheden. 

Kortom een heerlijke bestemming voor als u er even tussenuit wilt! DAG 1 :   Bree - Bonn - Westerwald

De voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek Bonn staat bekend als muziekstad.  Daarom bezoeken we het geboortehuis van Ludwig van Beethoven bezoeken, tegenwoordig een museum dat u laat kennis maken met het leven en werk van de grote componist.
Na de lunch rijden we naar naar Hachenburg.  In het Landschaftmuseum Westerwald komt u er alles over te weten.

DAG 2 :   Koblenz

De stad Koblenz, bekend vanwege de ‘Deutsches Eck’, staat ook op het programma.  We nemen de kabelbaan over de Rijn heen en terug.  Onze gids begeleidt u tijdens een wandeling naar het centrum voor de lunch. In de namiddag rijden we langs Kloster Ehrenstein voor een kort bezoek en wandeling.

DAG 3 :   Streithausen - Limburg an der Lah - Hachenburg 

In de voormiddag rijden we naar Abdij Marienstatt in de vallei van de rivier Nistar in Streithausen. Zeer mooi gelegen in een bocht van deze rivier aan een uitstekende rotsformatie. Je kan er in de tuin vertoeven en een wandeling maken op deze aangename plek.  Of in het Brauhaus genieten van een abdijbiertje en gebak.  
Aansluitend rijden we naar LIMBURG an der Lahn.  Een supermooie stad met oude vakwerkhuizen en een mooie Dom.  U kan een terrasje doen, en met onze gids de mooiste plekjes bezoeken.
Op de terugweg naar het hotel maken we nog een recreatieve stop bij Westerwald Brauerei in Hachenburg voor een gezellige bierbeleving.

DAG 4 :   Linz-am-Rhein - Königswinter - Keulen - Bree

Na het ontbijt rijden we naar Linz-am-Rhein en wandelen tot beneden aan de Rijn.
In Königswinter nemen we de Drachenfelsbahn, de oudste randradbahn ter wereld, naar de beroemde kasteelruïne waar u kan genieten van een prachtig uitzicht.  
Na de lunch rijden we door naar Keulen.  Daar toont onze gids de mooiste plekjes van de stad.  Deze reis wordt afgesloten met een dineetje in een typisch Brauhaus.  
Omstreeks 20:30 komen we - geheel ontspannen - terug aan in Bree.

Wanneer

maandag 2 - donderdag 5 mei 2022

Inclusief

  • Comfortabel vervoer met onze touringcar
  • Reisleiding door ervaren Limburgse gids
  • Maaltijden vanaf lunch dag 1 tot en met diner dag 4 
  • Alle vermelde inkomgelden en bezoeken
algemene voorwaarden