PRAAG - De Gouden Stad (5-daagse busreis) Afreisdata: 22/06 GEGARANDEERD VERTREK en 01/08

Praag, de Gouden Stad aan de Moldau. Ondanks de vele contrasten vormt de stad een harmonieus geheel: middeleeuwse straten, gotische en barokke kerken, jugendstil… De stad heeft meertroeven om de bezoeker te charmeren: een wandeling door de gezellige winkelstraten, het Wenceslasplein, de Karlsbrug, de Joodse wijk en trendy typische cafeetjes en restaurantjes. Het romantische Praag is een stad met een eigen karakter dat treffend wordt beschreven in het werk van Franz Kafka en Milan Kundera en in de symfonieën van Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvorak en Bedrich Smetana.

DAG 1 : BREE/LUMMEN – PRAAG I (930KM)
 
vertrek vroege ochtend, transfer Bree naar Lummen (De Wilg) verder met RANTOUR naar Keulen, koffiepauze. Over Frankfurt naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Langs Nürnberg naar de Tsjechische grensovergang te Rozvadov. Via de bier- en Skodastad Plzen naar Praag. Avondmaal en logies in het Panorama Hotel Prague****.

DAG 2 : PRAAG
 
ontbijtbuffet. Bezoek aan het Strahovklooster en de Loretakerk met de schatkamer. Naar het Burchtdistrict met o.m. het Czerninpaleis, nu het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bezoek aan de St Vituskathedraal en wandeling langs het Gouden Straatje naar de St Joriskathedraal. Vrije lunch. Bezoek aan de St Nikolaaskerk, Mala Strana en de John Lennonmuur. Wandeling over de 500m lange Karlsbrug, trefpunt van schilders, muzikanten en kunstenaars. Avondmaal en logies.

DAG 3 : PRAAG
 
ontbijtbuffet. Wandeling door het stadsdeel Stare Mesto met o.m. het Oude Stadsplein met het standbeeld van Jan Hus, de Kruittoren en de Tynkerk. Naar het stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk. Vrije lunch of mogelijkheid voor het maken van een bootocht met middagmaal op de Moldau. Nadien naar de Joodse wijk met de synagoge, het kerkhof en het museum. Avondmaal en logies.

DAG 4 : PRAAG
 
ontbijtbuffet. Bezoek aan een plaatselijke kristalfabriek. Rondleiding in de fabriek en mogelijkheid voor aankoop van het precieuze Boheemse kristal. Terug naar Praag voor bezoek aan de stationshal met een art deco interieur. Vrije lunch en shoppinggelegenheid in de omgeving van het Wenceslasplein, een prachtboulevard met statige hotels, moderne winkels en vele terrasjes… Kortom, genieten van de grandeur van Praag. Avondmaal en logies.

DAG 5 : PRAAG – LUMMEN/BREE I (930KM)
 
ontbijtbuffet. Terugreis via Rozvadov naar Nürnberg en Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Langs Frankfurt naar Aken, avondstop. Via Lummen, transfer naar Bree (De Wilg). Aankomst in de late avond.

Inclusief

- transfer Bree-Lummen-Bree (heen+terugreis)
- gratis parking op ons terrein te Bree
- vervoer per luxe touringcar met onze partner RANTOUR
- vol pension vanaf het diner 1e dag t.e.m. het ontbijt 8e dag
- zie programma (inkomgelden,boottochten, e.d. ter plaatse te betalen)
- avondmalen in buffetvorm en verblijfsbelasting inbegrepen

Verblijf

PANORAMA HOTEL PRAGUE**** 

www.panoramahotelprague.com
 
LIGGING: in het centrum van Praag 4 en op 200m van het metrostation Pankrac
 
FACILITEITEN: receptie met liften, lounge, restaurant Mezzo, bar, terras, fitness- en wellnessruimte (sauna, stoombad en binnenzwembad), gratis WiFi
 
KAMERS: standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, airco
 
MAALTIJDEN: ontbijtbuffet en avondmalen in buffetvorm
 
TAFELDRANKEN: niet inbegrepen
 
VERBLIJFSFORMULE: halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 5e dag
 
MUNTEN: Tsjechische kronen
 
INKOMGELDEN: ca. CZK 1750 (richtprijs op basis tarieven 06/17)

Opstapplaatsen

BREE Industrieterrein Kanaal Noord 1433
BREE Industrieterrein Kanaal Noord 1433

algemene voorwaarden