Normandië - D-Day - Mont Saint Michel&Jersey(5daagse busreis) Afreisdata: 20/08/2018 GEGARANDEERD VERTREK

De Normandische kust heeft een lengte van 600km en heeft zwaar geleden bij de ontscheping van de geallieerde troepen vanaf D-Day: 6 juni 1944. Anderzijds een streek die heel wat te bieden heeft aan fijnproevers, o.m. de kazen, de boter, de “Cidre”, de Calvados…  We bezoeken de historische landingsplaatsen en “la Merveille de l’Occident”: de Mont St Michel. Een ander hoogtepunt is de daguitstap naar het bloemeneiland Jersey, het mooiste van de Kanaaleilanden. We verblijven in Villedieu-les-Poêles, het koperstadje in het bocagelandschap van het Manchedepartement.

PROGRAMMA:
DAG 1 : BREE/LUMMEN – ROUEN – VILLEDIEU I (580KM)

transfer van De Wilg Bree naar Lummen in de vroege ochtend voor vertrek uit Lummen, via Gent en Lille naar Péronne, koffiepauze. Verder naar Amiens en door de Pays de Bray naar Rouen. Vrije lunch. Kort bezoek aan o.m. de kathedraal, de Gros Horloge en de place du Vieux-Marché waar Jeanne d’Arc stierf op de brandstapel. Via Pont-l’Evêque en door het Calvadosdepartement naar Villedieu-les-Poêles. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel Le Fruitier***.

DAG 2 : VILLEDIEU – MONT ST MICHEL – VILLEDIEU I (120KM)
 
ontbijtbuffet. Kennismaking met onze verblijfplaats, een stadje met vele ambachtelijke koperateliers. Om 10u30 via Avranches naar Pontorson en de Mont St Michel die uitrijst als een fata morgana boven de slibvelden van de baai. Middagmaal. Wandeling langs de nauwe straatjes en mogelijkheid voor vrij bezoek aan de abdijkerk. Vrije tijd en terug naar Villedieu-les-Poêles voor avondmaal en logies.

DAG 3 : VILLEDIEU – GRANVILLE – JERSEY GRANVILLE – VILLEDIEU I (65KM)
 
onbijtbuffet. Naar Granville voor inscheping* naar Jersey. Per snelboot naar St Hélier, hoofdplaats en tevens haven van Jersey. Bezoek en vrije tijd. Middagmaal (tafeldrank niet inbegrepen). Rondrit van het eiland per minibus met o.m. de baai van St Brélade, de rotsen van Corbière Lighthouse, de panorama’s van Grosnez en Grèves de Lecq, het indrukwekkende kasteel van Mont Orgueil… Inscheping* voor Kanaalovertocht naar Granville. Avondmaal en logies.

DAG 4 : VILLEDIEU – D-DAY – ARROMANCHES – VILLEDIEU I (265KM)
 
ontbijtbuffet. Via St-Lô naar Ste-Mère-Eglise waar in de eerste uren van de landing duizenden Amerikaanse para’s werden gedropt. Naar de “Pointe du Hoc” waar de Amerikaanse Rangers één van de meest heroïsche gevechten uit WO II hebben geleverd. Bezoek aan het soldatenkerkhof St Laurent-Colleville waar de 9.387 kruisen diepe indruk maken. Verder naar Arromanches, het centrum van het invasiegebied. Middagmaal. Vrije tijd aan de kunstmatige haven, Port Winston of gelegenheid voor vrij bezoek aan het “Musée du Débarquement”. Terug naar Villedieu-les-Poêles voor avondmaal en logies.

DAG 5 : VILLEDIEU – CHÂTEAU DU BREUIL – HONFLEUR – BREE I (590KM)
 
ontbijtbuffet. Via Caen en Moult naar het Château du Breuil in Le Breuil-en-Auge. Bezoek aan de “distillerie” en proeverij van een Pommeau en een Calvados. Verder naar Honfleur. Bezoek aan o.m. de  Vieux-Bassin en de houten visserskerk. Middagmaal. Over de Pont de Normandie en via de Autoroute de Normandie naar Péronne, avondstop. Langs Lille en Gent naar Lummen, transfer Lummen naar Bree. Aankomst in de late avond.

Inclusief

- transfer Bree - Lummen - Bree

- reis met comfortabele luxe touringcar van onze partner RANTOUR

- welkomstdrankje, Kanaalovertochten en rondrit Jersey, bezoek en proeverij in het Château du Breuil en ¼ wijn, water en koffie bij de middagmalen inbegrepen
*Vaarprogramma onder voorbehoud van de weersomstandigheden

- MAALTIJDEN: continentaal ontbijtbuffet en driegangen maaltijden

- TAFELDRANKEN: ¼ wijn, water en koffie bij de middagmalen

- volpension van diner 1e dag t/m lunch 5e dag


Verblijf

HOTEL LE FRUITIER***
 
LIGGING: aan de hoofdstraat in het koperstadje Villedieu-les-Poêles
 
FACILITEITEN: receptie met lift, bar, restaurant L’Atelier, gratis WiFi
 
KAMERS: standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon
 
MAALTIJDEN: continentaal ontbijtbuffet en driegangen maaltijden
 
TAFELDRANKEN: ¼ wijn, water en koffie bij de middagmalen
 
VERBLIJFSFORMULE: volpension van diner 1e dag t/m lunch 5e dag

Opstapplaatsen

BREE Industrieterrein Kanaal Noord 1433

algemene voorwaarden