DAGJE SINT-TRUIDEN

Begin  in Sint-Truiden aan je ontdekkingstocht door de bloesempracht en verken de fruitstreek al wandelend of op wielen.

Ontdek de mooiste natuurwandelingen in Sint-Truiden.  Voor de natuurliefhebber hebben we 7 wandelingen uitgestippeld langs de mooiste dorpjes en de meest rustieke plekjes in onze fruitstreek.
Alle wandelplannen zijn bewegwijzerd en tonen leuke stopplaatsen en fietscafés, picknickplaatsen en bezienswaardigheden op de route.

Aan onze fietsers bezorgen wij het fietskaartje ‘kijk op Haspengouw’ voor een rit van 20 km of 37 km.  Met panoramaborden en panoramakijkers wordt er op de hoogste uitzichtpunten van de stad meer informatie gegeven over het indrukwekkend landschap, erfgoed, streekproducenten en toeristische attracties. Momenteel zijn er 5 unieke locaties op het fietsroutenetwerk, waar je een prachtige kijk op het haspengouwse landschap kan aanschouwen.

Cultuurliefhebbers kunnen kiezen voor de Trudopas aan € 5,- om 7 verschillende historische gebouwen te bezoeken met 1 toegangscode. De Trudopas bestaat uit een folder met stadskaart, waarop alle bezienswaardigheden zijn aangeduid. Per monument vind je een korte uitleg in de folder. Met de unieke code die je krijgt heb je toegang tot alle monumenten. De Trudopas is steeds 2 opeenvolgende dagen geldig, alle monumenten zijn open tot 17u.
Ter info: De onderstaande monumenten van de Trudopas zijn open van 1 april tot en met 31 oktober: de abdijtoren, de crypte, de kapucijnenkapel, kerkje van Guvelingen, Festraetsuurwerk, academiezaal, keizerszaal. Naast de plaatsen die je kan bezoeken met de Trudopas, zijn er ook een aantal monumenten en musea die je gratis kan bezoeken.

Wanneer

woensdag 5 mei

Boek deze reis
Boek deze reis

Prijzen

Vervoer volwassene € 25,00
Vervoer kind 3 - 12 jaar € 15,00
Vervoer baby/peuter Gratis

Opties

Ik wens geen fietsvervoer /boeking
Ik wil graag mijn eigen fiets(en) meenemen € 20,00 /stuk

* Maak uw keuze

Inclusief

  • Comfortabel vervoer heen en terug 
  • Informatie over wandelen en fietsen in Sint Truiden

Opstapplaatsen

BREE DE WILG - gratis parking
Andere opstapplaats? Zie Dominique

Boek deze reis