DAGJE HISTORISCH DURBUY

Durbuy is de kleinste stad van de Belgische Ardennen. Maar het is zeer de moeite waard door de vele monumenten in het historische centrum. De stad kent een bijzondere geschiedenis en is nog in een goede staat. Door het stadje stroomt de rivier de Ourthe.

Het historisch centrum van Durbuy is een stap terug in de tijd. Geniet van de smalle straatjes, de 17e eeuwse huizen, goede restaurants en leuke winkels. Ook de uitkijktoren van Durbuy is een aanrader. Vanaf die plek heeft u een schitterend uitzicht op het kleinste stadje ter wereld. Een toeristische treintje laat u de mooiste plekjes van de stad zien en doet ook de uitkijktoren aan. U kunt dan natuurlijk uitstappen om hier te genieten va het uitzicht en vervolgens weer terug te voet.

De culinaire wandeling in Durbuy is echt aanrader voor lekkerbekken en kan je apart reserveren. Onder leiding van een vriendelijke gids maak je een wandeling van circa 1,5-2u door het historische hart van de kleinste stad ter wereld. De wandeling is door de geringe afstand van ± 1 km ook goed te doen voor mensen die minder goed ter been zijn. De gids vertelt ronduit over de culinaire specialiteiten van de Ardennen en de stad Durbuy terwijl je door het stadje wandelt. En bij de lekkerste culinaire adressen stop je om te proeven! Tijdens de wandeling ga je geitenkaas, twee soorten bier, charcuterie, chocolade, bonbons en confituur van Durbuy proeven.

Wil je gezellig lunchen in het centrum van Durbuy? Wij reserveren graag uw tafel.
In Restaurant le Clos des Recollets  geniet je van het talent van de jonge maar ervaren chefkok Frédéric Bruneel die zorgt dat u kunt genieten van een heerlijke cuisine. Gelegen in een 17e-eeuws gerestaureerd huis
Restaurant La Bru’sserie is een hippe bistro die je meeneemt op een culinaire reis rond de wereld, vol heerlijke gerechtjes die u met uw tafelgenoten kan delen. Keuken onder leiding van Wout Bru. 

Om 17u vertrekken we terug in Durbuy om rond 19u in Bree terug te zijn.

Wanneer

vrijdag 8 september

Boek deze reis
Boek deze reis

Prijzen

VERVOER HEEN & TERUG € 30,00

Opties

CULINAIRE WANDELING om 10:30 € 14,50 /persoon
RESERVATIE LUNCH - Le Clos des Recollets om 13:00 /persoon
RESERVATIE LUNCH - La Bru'sserie om 13:00 /persoon

* Restaurant Le Clos des Recollets driegangenmenu € 42 & viergangenmenu € 65 / Restaurant La Bru'sserie viergangenmenu € 65 / Wij zorgen enkel voor de reservatie van uw tafel. Rekening ter plaatse te betalen.

Inclusief

Zorgeloos vervoer vanuit Bree heen en terug met onze touringcar

Opstapplaatsen

8:00 BREE parking De Wilg

Boek deze reis