DAGJE DINANT

Dinant is één van de leukste stadjes in de Ardennen. De stad ligt langs beide Maasoevers en staat bekend om de Citadel. Deze torent hoog boven de stad uit! 

De citadel bovenop de rots illustreert letterlijk de eeuwenoude geschiedenis van Dinant. Nu is het een museum waar je oude wapens kunt zien of de koude cellen waar gevangenen zaten opgesloten. Bovenop de rots heb je ook een prachtig uitzicht over Dinant en de omgeving. Je kunt de kabelbaan nemen naar de top van de rots of de trap nemen met 408 treden.

Maar natuurlijk mogen we de saxofoon niet vergeten. Dit muziekinstrument komt u overal in het straatbeeld tegen.  Bezoek het geboortehuis van Adolphe Sax.  Ontdek het leven van buitengewoon genie Adolphe Sax, zijn revolutionaire bijdragen tot de muziek en de techniek, verbazingwekkende uitvindingen, voortdurende uitdagingen, successen en mislukkingen en zijn rijk en bewogen leven. 

Fans van het betere bier bezoeken Maison Leffe. Ontdek het verhaal van Leffe aan de hand van al je zintuigen via interactieve belevingen, aanraakschermen en natuurlijk... een degustatie! 

Een bezoek aan Dinant is pas echt af als je de lokale delicatesse hebt geproefd: Dinantse koek, te koop bij één van de vele bakkerijtjes in de stad.

Wanneer

woensdag 15 september

Boek deze reis
Boek deze reis

Prijzen

Vervoer volwassene € 30,00
Vervoer kind 3-12 jaar € 15,00
Vervoer baby/peuter Gratis

Opstapplaatsen

BREE DE WILG - gratis parking
MAASEIK CC Alchterolmen, Van Eycklaan
KINROOI Dorpsplein bushalte
HAMONT Stationsplein bushalte
BOCHOLT Kerkplein bushalte
KAULILLE GC De Kroon, Nevenplein
Andere opstapplaats op aanvraag zie Dominique

Boek deze reis